La Chişinău, Nichita Stănescu a fost/ este (ce verb minunat: fosteste!) unul dintre cei mai veneraţi Poeţi Români, adică… Lumeşti (din Lume)… Pentru că Nichita a fosteste unul dintre Singularii ce s-au extras din pluralul Poeţi. Anul acesta Nichita s-a „întâlnit” cu prietenii săi, precum se vede din nişte fotografii. Întru poezia sa s-a plantat un pom (în faţa Casei Scriitorilor din Interriverania Prutonistreană). Precum vedeţi – aici – asta şi alte întâmplări întru memoria celuia care a scris: „Draga mea antichitate dintr-un secol viitor”. (Valabilă fiind şi varianta: „…dintr-un secol ce-a trecut”…)
l.b.
----------------:::::::::::::::-----------------------
Iar la Chişinău, în pofida "exegeţilor" anti-Eminescu, nu se poate să nu treci pe la Conu Mişu, atunci când îl sărbătoreşti pe Nichita Stănescu, precum se vede, aici, mai jos:
l.b.
Iar monumentul lui Nichita Stănescu la Chişinău e acesta:
Venerati-l pe Nikita Sergheievici Stanesku, dar neuitati-l pe Virgil Mazilescu, mai baieti chisinoveti!
RăspundețiȘtergereÎhî... Păcat că nu a(veţ)i curajul să nu fi(ţ)i anonimeni... (De fapt, cam se ştie cine nu are... O să vă scriu...)
RăspundețiȘtergereVă mulţumesc pentru mail! Şi pentru veştile bune. Desigur, nu poţi trece pe lîngă Eminescu, mai ales dacă-l comemorezi pe Nichita.
RăspundețiȘtergerePaşte fericit, d-le Butnaru!
PS: InimaRea sînt. Îmi pare rău că nu mă descurc cu cerinţele blogului, mi se tot spune că adresa mea URL conţine caractere nepermise.
Bună să vă fie inima! Sărbători luminate!
RăspundețiȘtergereCald emană pozele.
RăspundețiȘtergere(Mi-a plăcut varianta verbului continuităţii. Şi.. că tot suntem după Postul cel Mare, "fosteşte" rimează cu "posteşte".Dacă am încerca să le raportăm unul la altul, ar ieşi o comuniune frumoasă, cred eu.)
Diana
"Mihai Eminescu in grafica mondiala", un album de Nicolae Ionita.
RăspundețiȘtergereDetalii la http://www.personality.com.ro/eminescu_in_grafica_mondiala.htm
Mulţumesc, domnule Ioniţă. Felicitări!
RăspundețiȘtergere